W tuşu bazen basmıyor bazen ww yazıyor

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › W tuşu bazen basmıyor bazen ww yazıyor

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #65841 Yanıtla
    User AvatarLevent S.
    Katılımcı

mekanik klavyede tuş çift basıyor kolonya döksem düzelir mi ne yapmam lazım

💻 Sistem: i3-12100F | H610M | GTX 1660 Super | 16GB DDR4 3200 | Kioxia Exceria 500GB
    📍 Samsun (Atakum)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
    #65851 Yanıtla
    User AvatarNemesis_06
    Katılımcı

@levent_s yazdı:
    “W tuşu bazen basmıyor bazen ww yazıyor”

Hocam mekanik klavye kullanıcılarının 1 numaralı kabusuna denk gelmişsin usta: Key Chatter (Tuş Sıçraması)! Durumu ve lehim sökmeden 2 dakikada kurtarma tekniğini anlatayım: Key Chatter Neden Olur?

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Mekanik bir switch’in içinde iki tane minik altın kaplama bakır yaprak (contact leaf) vardır.

Tuşa bastığında gövde (stem) bu iki yaprağı birbirine değdirir ve devre tamamlanır. Eğer o iki yaprağın arasına mikroskobik bir toz parçası, tüy veya nemden kaynaklı mikro bir oksit tabakası girerse; tuşa bastığın milisaniyede yapraklar mikro titreşim yapar (bounce).

Klavyenin mikroişlemcisi bunu iki veya üç ayrı basış sanır ve ekrana ‘aa’ veya ‘ww’ basar! ASLA Kolonya veya WD-40 Sıkma!

Kolonyanın içinde %20 su vardır devreyi oksitler ve kurutur; standart WD-40 ise iletken değildir ve plastiği eritir! Sihirli Çözüm: %99 Saf İzopropil Alkol (IPA) Operasyonu:.

Bilgisayarın klavye kablosunu çek!. Çift basan tuşun kapağını (Keycap) sök.

Bir kulak çubuğunu veya şırıngayı %99 Saf İzopropil Alkol (IPA) ile ıslat.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 04:57’te (Klavye yeniden başlatma) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 Eskişehir (Tepebaşı)
    "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
    #65867 Yanıtla
    User AvatarRamazan Öztürk
    Katılımcı

Hocam D tuşu çift basıyor diye Corsair klavyeyi çöpe atacaktım lehimliydi. Forumda IPA damlatma yöntemini gördüm.

3 damla saf izopropil alkol damlatıp 50 kere bastım, kurumasını bekledim. 1 yıldır tıkır tek basıyor, klavye masrafından kurtuldum.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Eskişehir (Odunpazarı)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #65884 Yanıtla
    User AvatarLevent S.
    Katılımcı

Söylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.

Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

💻 Sistem: i3-12100F | H610M | GTX 1660 Super | 16GB DDR4 3200 | Kioxia Exceria 500GB
    📍 Samsun (Atakum)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
    #65907 Yanıtla
    User AvatarOğuzhan P.
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    📍 Ankara (Etimesgut)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    #65932 Yanıtla
    User AvatarUgurY
    Katılımcı

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diğer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    📍 Malatya (Battalgazi)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: W tuşu bazen basmıyor bazen ww yazıyor konusundaki #65907 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet