windows 11 alt tab çok yavaı açılıyor gecikme

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › windows 11 alt tab çok yavaı açılıyor gecikme

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59597 Yanıtla
    Pulsar__tr
    Katılımcı

arkadaşlar Windows 11’in yeni Alt-Tab arayüzü neden Windows 10’a göre daha aır hissettiriyorı XAML animasyon katmanını kapatmanın DPC gecikmesine faydası var mıdırı

? Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    ? "Stok fanla yola devam."
    ? Balıkesir (Karesi)
    #59600 Yanıtla
    Mehmet05
    Katılımcı

Hocam Windows 11’in o hantal ve süslü ‘XAML / WinUI’ görsel katmanının en büyük foyasını ortaya çıkarmışsın. Windows 11’de bir pencereyi küçülttüğünde veya Alt-Tab attığında, sistem sadece pencereyi değiştirmez; GPU’nun 3D motorunu ve DWM (Desktop Window Manager) bileşenini kullanarak pencereye ‘akıcı küçülme ve gölge kaybolma animasyonu’ render ettirir.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Tam o sırada arka planda ekran kartını %99 sömüren bir oyun açıksa veya monitörün 144Hz/240Hz çalışırken oyun 60 FPS’e kilitlendiyse, DWM o animasyonu çizerken kare kaçırır (Frame Drop)!

Sen o yüzden Alt-Tab atarken o 1 saniyelik mide bulandırıcı takılmayı ve lag hissini yaşarsın. ‘Pencereleri simge durumuna küçültürken ve büyütürken canlandır’ seçeneğinin tikini kaldırdığın anda Windows o süslü çizim döngüsünü tamamen çöpe atar.

Pencereye tıkladığın milisaniyede pencere ekranda belirir veya kaybolur. DWM hiçbir senkronizasyon yırtılması yaşamaz; aksine GPU’ya binen lüzumsuz XAML kompozisyon yükü sıfırlandığı için Alt-Tab geçişlerin roket gibi olur!

Hatta yanına ‘Görev çubuğundaki animasyonlar’ ve ‘Pencerelerin altında gölge göster’ ayarlarını da kapatırsan masaüstü tepkiselliği tam bir esporcu makinesine dönüşür.

💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    💬 "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    📍 Adana (Çukurova)
    #59606 Yanıtla
    Dreadnought
    Katılımcı

@pulsar__tr yazdı:
    “windows 11 alt tab çok yavaı açılıyor gecikme”

Hocam çok saı olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    ? "Desibelsiz saf güç sanattır."
    ? ?zmir (Bornova)
    #59610 Yanıtla
    Pulsar__tr
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

? Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    ? "Stok fanla yola devam."
    ? Balıkesir (Karesi)
    #59614 Yanıtla
    Mustafa90
    Katılımcı

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

? Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    ? "F/P her ?eydir."
    ? Muıla (Bodrum)
    #59619 Yanıtla
    Frostbite
    Katılımcı

@pulsar__tr yazdı:
    “windows 11 alt tab çok yavaı açılıyor gecikme”

Sorun yaıayan arkadaılara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

? Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    ? "?kinci el alırken 15 dk FurMark ?art."
    ? Manisa (Yunusemre)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: windows 11 alt tab çok yavaı açılıyor gecikme
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT