Windows 11 bellek bütünlüğü açılamıyor uyumsuz sürücü, Core Isolation

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › Windows 11 bellek bütünlüğü açılamıyor uyumsuz sürücü, Core Isolation

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #63302 Yanıtla
    User AvatarTempest_7
    Katılımcı

Hocam Windows 11’de Bellek Bütünlüğü varsayılan açık geldi ama ekran kartımın fan kontrol yazılımı ve emektar USB Wi-Fi adaptörüm bir anda çalışmaz oldu. Sürücü yüklenemedi kod 39 hatası veriyor. Kapatmalı mıyım?

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #63307 Yanıtla
    User AvatarMert Kılıç
    Katılımcı

@tempest_7 yazdı:
    “Windows 11 bellek bütünlüğü açılamıyor uyumsuz sürücü, Core Isolation”

Dostum Windows 11’in en katı güvenlik mekanizması olan Bellek Bütünlüğü (HVCI. Hypervisor-Protected Code Integrity) duvarına çarpmışsın!

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Olayın perde arkasını ve bu kalıntı sürücülerden kurtulmanın kesin yolunu anlatalım: Neden Engelleniyor?: Bellek Bütünlüğü açıkken, Windows çekirdeği (Kernel) donanım sanallaştırması (VBS) altında izole bir sanal makine odasında çalışır.

Eski yazılımların (özellikle eski Asus/Gigabyte RGB programları, korsan hile yazılımları veya 10 yıllık sıcaklık monitörleri) kullandığı WinRing0.sys, ene.sys gibi sürücüler çekirdeğe doğrudan ve korumasız yazma yetkisine sahiptir. Hackerlar bu eski sürücüleri kullanarak sisteme ‘Ring 0’ seviyesinde fidye yazılımı (ransomware) enjekte edebildiği için Microsoft bu sürücülerin çalışmasını ve yüklü olduğu sistemlerde Bellek Bütünlüğü’nün açılmasını KATI ŞEKİLDE ENGELLER!

Programı Denetim Masasından silsen bile o .sys dosyası Windows’un ‘DriverStore’ deposunda çakılı kalır. Bu Kalıntı Sürücüleri Silmenin Kesin Çözümü (pnputil): Başlat menüsüne sağ tıkla ve ‘Terminal (Yönetici)’ veya ‘PowerShell (Yönetici)’ olarak aç.

Bellek Bütünlüğü ekranında hata veren sürücünün ‘Yayınlanan Adını’ (Published Name) bul (örneğin oem12.inf).

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:33’te (PowerShell ile uyumsuz sürücünün adını ve mesajını belirlemek) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Core 2 Extreme QX9650 | Rampage Extreme X48 | 8GB DDR3 1600 | GTX 285 SLI | Retro Kasa
    📍 İzmir (Buca)
    "Kuzey köprüsüne küçük fan takmadan OC yapılmaz."
    #63309 Yanıtla
    User Avatarbga_reball
    Katılımcı

@tempest_7 yazdı:
    “Windows 11 bellek bütünlüğü açılamıyor uyumsuz sürücü, Core Isolation”

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Adana (Çukurova)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    #63322 Yanıtla
    User AvatarTempest_7
    Katılımcı

Önerdiğiniz ayarları uyguladım hocam, 1 saattir oyunda test ediyorum ne bir sürücü uyarısı ne de drop var. Yardımlarınız için teşekkürler.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Windows 11 bellek bütünlüğü açılamıyor uyumsuz sürücü, Core Isolation
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet