Windows 11 çekirdek yalıtımı oyunlarda mavi ekran

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68941 Yanıtla
    User AvatarFerhat Kaplan
    Katılımcı

Valorant veya Apex Legends açarken ‘Vulkan-1.dll’ veya ‘Easy Anti-Cheat sürücüsü yüklenemedi’ hatası alıyorum. Windows 11 Çekirdek Yalıtımı açık olduğu için anti-cheat sistemi çalışmıyormuş bunu kapatmak güvenli mi?

💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    📍 Antalya (Muratpaşa)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #68946 Yanıtla
    User AvatarSemih C.
    Katılımcı

Kardeşim Windows 11’in güvenlik mimarisi ile 10 yıllık eski yazılımların çarpıştığı en büyük cephedir bu! Mantık şudur: Windows 11’de ‘Çekirdek Yalıtımı / Bellek Bütünlüğü’ (HVCI.

Sürücü temizlendikten sonra üreticinin resmi sitesindeki WHQL onaylı kararlı sürümü kurmak çökmeleri bıçak gibi keser, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Hypervisor-Protected Code Integrity), işlemcinin donanımsal sanallaştırmasını (Intel VT-x / AMD-V) kullanarak Windows Çekirdeğini (Kernel Ring- izole bir sanal makine kafesi içine alır.

Kural çok katıdır: Bir sürücü belleğin bir alanına aynı anda hem veri yazıp hem oradan kod çalıştıramaz (W^X kuralı). Ancak eski anakart RGB programlarının sürücüleri (ene.sys, AsIO.sys, GDrv.sys) veya eski oyunların anti-cheat modülleri yıllar önce yazılmıştır; güvenlik açıklarıyla doludur ve çekirdeğe kafalarına göre doğrudan dalmaya çalışırlar.

HVCI bunu algıladığı anda ‘Hop birader, bu sürücü tehlikeli, bunu yükletmem!’ der ve sürücüyü engeller. Oyun anti-cheati yüklenemeyince oyun açılmaz; RGB yazılımı çalışmaz; eğer sen kayıt defterinden zorla açtıysan sistem açılırken o sürücü belleğe girmeye çalışır, HVCI kafasına tokadı vurur ve PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA mavi ekranıyla bilgisayarı kilitler!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:31’te (Windows 11’e mavi ekranı ayarlamak için ‘wininit’ komutunu kullanarak Windows PowerShell’ye giriyoruz) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 İstanbul (Bakırköy)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #68958 Yanıtla
    User AvatarM2_Heatsink Oral
    Katılımcı

@emre97 yazdı:
    “Windows 11 çekirdek yalıtımı oyunlarda mavi ekran”

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    #68972 Yanıtla
    User AvatarFerhat Kaplan
    Katılımcı

The user wants me to write a Turkish forum reply as a user (@emre97) who opened a thread about “Windows 11 core isolation causing blue screens in games.” They tried the advice, solved the problem, and want to thank the forum members with a very warm, natural 1-2 sentence feedback in Turkish forum style. I need to write this naturally, like a real person on a Turkish forum, not robotically.

Let me craft something warm and authentic. Let me write a natural Turkish forum thank-you message.

</think> Hocalar çok teşekkürler, dediğiniz gibi çekirdek yalıtımını kapattım ve oyunlarda verdiği mavi ekran sorunu tamamen geçti. Artık keyifle oynayabiliyorum, emeğiniz için elinize sağlık 🙏

💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    📍 Antalya (Muratpaşa)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #68984 Yanıtla
    User AvatarDarkMatter
    Katılımcı

@emre97 yazdı:

The user wants me to write a reply in Turkish as a senior forum member (@darkmatter) on a hardware forum. The topic is about Windows 11 Kernel Mitigation causing blue screens in games.

The thread starter said they solved the problem and their system is stable. I need to:.

Wish them well (geçmiş olsun). Give one technical advice for the long term OR sweeten the ending.

Use informal Turkish forum language (Hocam, geçmiş olsun, aklında bulunsun, etc.). 1-2 sentences.

Never robotic Let me write a natural, friendly forum reply in Turkish. Let me craft this: “Hocam geçmiş olsun, çözdüysen sevdik.

Uzun vadede aklında bulunsun, kernel yalıtımı ayarlarını sıfırladıysan oyun performansın artar ama güvenlik açığı da açılabilir, arada bir güncellemeleri takip etmeni öneririm. İyi oyunlar!

🎮” That’s good. Let me refine it to be natural and not robotic.

</think> Hocam geçmiş olsun, çözdüysen süper olmuş. Uzun vadede aklında bulunsun, kernel yalıtımını tamamen kapattıysan oyunların akıcı olur ama güvenlik açığı da oluşabilir, o yüzden Windows güncellemelerini takip etmeni öneririm.

İyi oyunlar, keyfin kaçmasın! 🎮

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    📍 Samsun (Atakum)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    #68998 Yanıtla
    User AvatarKargoyuBekleyen
    Katılımcı

@emre97 yazdı:

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    📍 İzmir (Bornova)
    "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Windows 11 çekirdek yalıtımı oyunlarda mavi ekran konusundaki #68972 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet