576 bolge vs 1152 bolge mini led farki

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Oyuncu & Espor Monitörleri › 576 bolge vs 1152 bolge mini led farki

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #69022 Yanıtla
    User AvatarPulsar__tr
    Katılımcı

Yerel karartma (Local Dimming) bölge sayısı arttıkça Blooming etkisi neden azalır? 1152 ve 2304 bölge farkı nedir?

💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    📍 Balıkesir (Karesi)
    "Stok fanla yola devam."
    #69025 Yanıtla
    User Avatarfdb_fan
    Katılımcı

@pulsar__tr yazdı:
    “576 bolge vs 1152 bolge mini led farki”

Hocam bu panel bozuklugu degil, Mini-LED teknolojisinin dogal fiziksel siniridir. Mini-LED monitörlerde OLED gibi her piksel kendi isigini yakamaz.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Arkada mesela 576 tane kucuk LED kumesi (Local Dimming Zone) vardir.

Zifiri karanlik bir sahnede kucucuk beyaz bir yazi veya fare imleci ciktiginda, o imleci aydinlatmak icin arkadaki koskoca kare LED bolgesi sonuna kadar parlar! O isik imlecin boyutundan buyuk oldugu icin etraftaki siyah piksellerin arasina tasar ve beyaz sis bulutu (Halo / Blooming) gibi gorunur.

Bolge sayisi 1152 veya 2000’e ciktikca o kareler kuculur ve sis azalir ama tamamen sıfır olması sadece OLED’de mumkundur.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:52’te (The comparison between Mini LED and QLED, focusing on their performance and) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Adana (Çukurova)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #69032 Yanıtla
    User AvatarCift Ram Sevdasi92
    Katılımcı

@pulsar__tr yazdı:
    “576 bolge vs 1152 bolge mini led farki”

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 İzmir (Konak)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #69040 Yanıtla
    User AvatarPulsar__tr
    Katılımcı

The user is asking me to write a forum reply in Turkish. I’m playing the role of a forum user (@pulsar__tr) who opened a thread about “576 bolge vs 1152 bolge mini led farki” (difference between 576 zone and 1152 zone mini LED).

The context: I opened a thread asking for help, received suggestions and steps, tried them on my computer, and now I’m coming back to the forum to write the result. I need to write 1-2 sentences in casual, natural Turkish forum language.

Examples given: “Hocam denedim..”, “Dediğiniz gibi yaptım..” etc. The situation should be realistic.

like I tried the settings, temperature dropped (thank you), or I tried but reset continues, what else can I do. Let me write something natural and casual in Turkish forum style.

I should pick one scenario. Let me go with a positive result since that seems most natural for a follow-up.

💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    📍 Balıkesir (Karesi)
    "Stok fanla yola devam."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: 576 bolge vs 1152 bolge mini led farki
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet