windows 11 dosya gezgini sekme bellek sizintisi ram artiyor

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › windows 11 dosya gezgini sekme bellek sizintisi ram artiyor

• Bu konu 5 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 4 gün önce Selcuk Y. tarafından güncellenmiştir.
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58593 Yanıtla

DWM.exe ve Explorer.exe bellek sizintisi nasil cozulurı Dosya Gezgini sekmeli hale geldiginden beri sistem durup dururken kasiyorı

? Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    ? "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    ? Tekirdaı (Süleymanpaıa)
    #58596 Yanıtla
    Emre97
    Katılımcı

Hocam Microsoft Windows 11’e o sekmeli Gezgin’i getirdi ama arayuz motoru (XAML / WinUI arka planda kapatilan sekmelerin bellek referanslarini cop kutusuna atamiyor (Memory Leak). Sen sekmeyi kapatsan bile o klasorun onbellekleri RAM’de asili kaliyor.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Cozumu basit: Gorev Yoneticisi’ni ac (Ctrl+Shift+Esc), ‘Windows Gezgini’ni bul, sag tiklayip ‘yeniden Baslat’ de; aninda o 3 GB RAM bosa cikar sistem rahatlar.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 01:33’te (Windows 11 uygulamasını açarak RAM map’ı temizlemek) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=bwBs4CmRmpM&t=93s

? Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    ? Antalya (Muratpaıa)
    #58599 Yanıtla
    Pazarliksiz71
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    ? "?kinci el alırken 15 dk FurMark ?art."
    ? Mersin (Mezitli)
    #58604 Yanıtla

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Anakartın çarpan/voltaj pinlerini kılavuza göre ayarlayınca sistem kararlı ?ekilde boot etti. Yardımlarınız için saı olun.

? Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    ? Tekirdaı (Süleymanpaıa)
    #58608 Yanıtla
    Nemesis_7
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim. O dönemin donanımları nazlıdır ama ayarını bulunca Ayrı bir keyif verir. Güle kullan.

? Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    ? "F/P her ?eydir."
    ? Kocaeli (Gebze)
    #58613 Yanıtla
    Selcuk Y.
    Katılımcı

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    💬 "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    📍 Eskişehir (Tepebaşı)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: windows 11 dosya gezgini sekme bellek sizintisi ram artiyor
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT