Windows 11 Dosya Gezgini’nde ‘Klasör Pencerelerini Ayrı Bir işlemde

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › Windows 11 Dosya Gezgini’nde ‘Klasör Pencerelerini Ayrı Bir işlemde

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56704 Yanıtla
    Mert01
    Katılımcı

Explorer.exe çökünce masaüstünün gitmesini nasıl engellerizı Klasörleri Ayrı iılemde açmak performansı nasıl etkilerı

#56711 Yanıtla
    Caglar1905
    Katılımcı

Hocam kral o ayar Windows’un gizli kurtarıcılarındandır! Varsayılan olarak Windows’ta senin gördüğün Masaüstü, Görev Çubuğu, Başlat Menüsü ve açtığın tüm dosya pencereleri tek bir ‘explorer.exe’ ana işlemi altında çalışır.

Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Sen takılan bir USB belleğe, ağ klasörüne veya bozuk bir video dosyasına tıkladığında o klasör donarsa, bütün masaüstü kilitlenir ve Windows explorer.exe’yi baştan başlatırken görev çubuğu falan komple yanıp söner.

Ama Klasör Seçenekleri -> Görünüm sekmesinden ‘Klasör pencerelerini ayrı bir işlemde başlat’ kutusunu işaretlersen, açtığın her klasör penceresi bağımsız bir explorer alt süreci olarak açılır. Bir klasör çökse veya donup kapansa bile ana masaüstün, görev çubuğun ve oyunun zerre etkilenmez, tıkır çalışmaya devam eder.

Her pencere ekstra 15-20 MB RAM yer ama günümüz sistemlerinde o RAM devede kulaktır, kararlılık için kesinlikle açılmalıdır.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:00’te (BIOS dosyasını yeniden adlandırıp USB’ye atma) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=dlYxmRcdLVw

#56718 Yanıtla
    Phantom
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56725 Yanıtla
    Mert01
    Katılımcı

Hocam jumper ve voltaj ayarını tavsiye ettiğiniz şekilde yapılandırdım. Anakart DOS altında ve testlerde gayet stabil açıldı, retro testler sorunsuz geçti. Çok teşekkür ederim.

#56732 Yanıtla
    AlpK
    Katılımcı

@mert01 yazdı:
    “Windows 11 Dosya Gezgininde Klasör Pencerelerini Ayrı Bir işlemde”

Hocam sistem oturmuıken bir DOS oyunuyla stres testi yapıp nostaljinin keyfine varabilirsin. Hayırlı olsun.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Windows 11 Dosya Gezgini’nde ‘Klasör Pencerelerini Ayrı Bir işlemde
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT