Windows 11 kümülatif güncelleme yüklenmiyor takıldı

홈 › Forums › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › Windows 11 kümülatif güncelleme yüklenmiyor takıldı

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    User AvatarGrimReaper_35
    Participant

Arkadaşlar Windows Update ekranında 0x80070003 hatası alıyorum. Güncelleştirme sorun gidericisini çalıştırdım ‘sorun tespit edilemedi’ diyor. İnternette SoftwareDistribution klasörünü silin yazmışlar ama silmeye çalıştığımda ‘bu dosya başka bir program tarafından kullanılıyor’ deyip sildirmiyor. Adım adım nasıl sıfırlayabilirim?

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    #69812 Reply
    User AvatarErhan Gültekin
    Participant

Hocam bu hata kodları (0x80070002 ve 0x80070003) Windows çekirdeğinde doğrudan ‘ERROR_FILE_NOT_FOUND’ anlamına gelir. Yani Windows Update sunucudan güncelleme paketini indirirken bağlantı anlık kopmuş veya inen .cab dosyası bozulmuş, Windows da o bozuk parçayı doğrulamaya çalışırken dosyayı bulamadığı için kilitleniyor.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Klasörü doğrudan silememenin sebebi ise arkada ‘Windows Update’ ve ‘BITS’ servislerinin o klasörü kilitli tutmasıdır.

Kral çözümü temiz ve profesyonel şekilde Komut İstemi (CMD) ile yapacağız: Başlat menüsüne cmd yaz, sağ tıkla ve ‘Yönetici olarak çalıştır’. Aşağıdaki 4 servisi durdurmak için şu komutları sırasıyla gir ve her birinde Enter’a bas: cmd net stop wuauserv net stop cryptSvc net stop bits net stop msiserver Şimdi bozuk önbellek klasörlerinin adını değiştirerek sıfırlıyoruz: cmd ren C:\Windows\SoftwareDistribution.old ren C:\Windows\System32\catroot2 catroot2.old Şimdi durdurduğumuz servisleri tekrar başlatıyoruz: cmd net start wuauserv net start cryptSvc net start bits net start msiserver Hocam servisleri başlattıktan sonra bilgisayarı bir kez yeniden başlat.

Ayarlar > Windows Update’e girip ‘Güncelleştirmeleri Denetle’ butonuna bas.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 03:44’te (DISK ADRESINI GÖRME) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 İstanbul (Bakırköy)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #69814 Reply
    User Avatarİsmail Arslan
    Participant

@grimreaper_35 yazdı:
    “Windows 11 kümülatif güncelleme yüklenmiyor takıldı”

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Bursa (Nilüfer)
    "F/P her şeydir."
    #69823 Reply
    User AvatarGrimReaper_35
    Participant

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiğiniz noktadan kaynaklanıyormuş. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, şu an sistem saat gibi çalışıyor. Hepinize ayrı çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    #69827 Reply
    User AvatarCenk G.
    Participant

@grimreaper_35 yazdı:
    “Windows 11 kümülatif güncelleme yüklenmiyor takıldı”

Geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 Sivas (Merkez)
    "F/P her şeydir."
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
Reply To: Windows 11 kümülatif güncelleme yüklenmiyor takıldı
Your information:

무엇이 궁금하신가요?

Type at least 3 characters.

Explore

🌍 언어 선택 25 개 언어
🔍