windows 11 nihai performans modu zararlı m?

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › windows 11 nihai performans modu zararlı m?

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59161 Yanıtla
    Cihan03
    Katılımcı

Bilgisayarı gece indirmeye bırakıyorum ama fanlar son hızda dönüp ses yapıyor. HWiNFO’dan baktım işlemci boştayken bile sürekli 5.4 GHz’de sabit ve 1.35V çekiyor hiç frekans düıürmüyor nasıl düzeltebilirim?

? Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    ? "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    ? Kayseri (Kocasinan)
    #59172 Yanıtla
    Vedat03
    Katılımcı

Kardeşim YouTube’daki o ‘FPS Artırma’ vadeden çakma ayarcıların en yaygın şehir efsanesine kurban gitmişsin! O ‘Nihai Performans’ (Ultimate Performance) modu Microsoft tarafından masaüstü oyuncuları için DEĞİL, iş istasyonları ve sunucularda disk ve ağ gecikmesini mikrosaniye düzeyinde sıfırlamak için tasarlanmış uç bir profildir.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Sen o kodu yazıp Nihai Performans’ı açtığın anda Windows, işlemcinin ‘C-State’ (İşlemci Çekirdek Uyku Durumları) mekanizmasını tamamen FELÇ EDER!

Normalde modern bir işlemci (Intel 13/ Nesil veya Ryzen 7000/ , masaüstünde internette gezinirken veya boştayken çekirdeklerinin %90’ını derin C6/C8 uykusuna sokar, voltajı 0.70V’a çeker ve sadece 10-15 Watt elektrik harcayarak 38°C’de buz gibi yatar. Nihai Performans açıkken ise işlemci ‘Sanki her an atom bombası simülasyonu yapacakmış gibi’ tüm çekirdeklerini 5.5 GHz’e kilitler, voltajı sürekli 1.35V-1.40V tavanda tutar ve hiçbir iş yapmasa bile boşta 70-90 Watt aralıksız elektrik yakar!

Kasa fırına döner, fanların sürekli vızıldar, işlemcinin silikon ömrü (Electromigration) erken tükenir! İŞİN EN KOMİK YANI: Oyunlarda 1 FPS BİLE FARK ETMEZ!

💻 Sistem: Core 2 Quad Q6600 @ 3.6GHz | Asus P5Q Pro | 8GB DDR2 1066 | GTX 750 Ti | 850 Evo 250GB
    💬 "Lehim erir, devre susmaz."
    📍 Kocaeli (Gebze)
    #59174 Yanıtla
    Crusader
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    ? "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    ? Eskiıehir (Tepebaş?)
    #59205 Yanıtla
    Cihan03
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

? "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    ? Kayseri (Kocasinan)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: windows 11 nihai performans modu zararlı m?
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini