Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › Windows 11 yerel ağda bilgisayarlar birbirini görmüyor
- Bu konu 5 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 12 saat 52 dakika önce
UcuzaBulanAdam Özçelik tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
KadirMKatılımcıEvde iki masaüstü bilgisayarım var, ikisinde de Windows 11 Pro kurulu. Aynı modeme hem kabloyla hem Wi-Fi ile bağlılar. Birindeki ‘D: Arşiv’ klasörünü paylaşıma açtım; izinleri ‘Everyone / Herkes – Okuma/Yazma’ yaptım ama diğer bilgisayardan Dosya Gezgini -> Ağ kısmına girdiğimde hiçbir bilgisayar görünmüyor! IP adresini
\\192.168.1.50şeklinde yazınca da ‘Windows \\192.168.1.50 adresine erişemiyor, Hata Kodu: 0x80070035 Ağ yolu bulunamadı’ diyor. Güvenlik duvarını tamamen kapatınca bazen görüyor. Neden kendi evimdeki iki PC birbirini göremiyor?💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30📍 Kocaeli (İzmit)"Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
SiliconLotteryKatılımcı@kadir_m yazdı:
“Windows 11 yerel ağda bilgisayarlar birbirini görmüyor”Hocam murat ve ofis arkadaşım selamlar. Yaşadığınız bu sorun, Windows 10 ve 11’in ağ güvenlik mimarisinin en temel kuralından kaynaklanır.
Buildzoid’in paylaştığı kanıtlanmış alt zamanlama tablosunda tREFI 65535 ve tRFC 500 civarına çekildiğinde bellek gecikmesi ciddi oranda düşer, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Windows bir ağa ilk bağlandığında varsayılan olarak ‘Ortak Ağ’ (Public Network) profilini atar.
İşte arka planda dönen teknik gerçek ve kesin çözüm: Ortak Ağ (Public) vs Özel Ağ (Private) Nedir?. Ortak Ağ (Public Network): Windows bu ağda olduğunu sandığında, seni bir havaalanı kafesinde ya da Starbucks Wi-Fi ağında sanır!
Bu yüzden Windows Defender Güvenlik Duvarı en katı kuralları devreye sokar: NetBIOS, LLMNR, mDNS, SMB (Port 445 ve ICMP (Ping) paketlerinin tamamı bloklanır. ‘Ağ Bulma’ (Network Discovery) tamamen kapatılır; bilgisayarın ağda hayalet gibi gizlenir ve hiçbir cihaz senin IP’ne ping dahi atamaz!
‘0x80070035 Ağ yolu bulunamadı’ hatasının %100 sebebi budur!. Özel Ağ (Private Network): Bilgisayara ‘Burası benim güvenli evim veya ofisim’ dediğin andır.
Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:00’te (The issue of Windows 11 not seeing other computers on the local) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:
💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB📍 İstanbul (Beylikdüzü)"Desibelsiz saf güç sanattır."
Levent S.KatılımcıHocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.
Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
💻 Sistem: i3-12100F | H610M | GTX 1660 Super | 16GB DDR4 3200 | Kioxia Exceria 500GB📍 Samsun (Atakum)"Öğrenci işi F/P canavarı."
KadirMKatılımcıHocam jumper ve voltaj ayarını tavsiye ettiğiniz şekilde yapılandırdım. Anakart DOS altında ve testlerde gayet stabil açıldı, retro testler sorunsuz geçti. Çok teşekkür ederim.
💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30📍 Kocaeli (İzmit)"Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
PasifSogutmaAsigi YılmazKatılımcı@kadir_m yazdı:
“Windows 11 yerel ağda bilgisayarlar birbirini görmüyor”Geçmiş olsun hocam, retro anakartlarda kondansatörlerin ve voltaj regülatörlerinin sağlam kalması büyük şans. Sistemin tadını çıkar.
💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe📍 Bursa (Osmangazi)"Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
UcuzaBulanAdam ÖzçelikKatılımcıÇok doğru bir tespit. Küçük yuvarlak dot skatezler sürtünme yüzeyini minimuma indirir, fare havada uçar.
💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30📍 Kayseri (Melikgazi)"Frametime düz çizgi değilse huzur yok." -
YazarYazılar