Windows 95 kapanis resmi degistirme logos sys

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #62093 Yanıtla
    User AvatarHakanB
    Katılımcı

Windows 95’te Başlat -> Bilgisayarı Kapat dediğimde önce turuncu harflerle ‘Lütfen bekleyin, bilgisayarınız kapanıyor’ yazıyor, sonra ekran siyahlaşıp ortasında turuncu/kırmızı kalın yazıyla ‘Şimdi bilgisayarınızı güvenle kapatabilirsiniz’ çıkıyor. Bu ekranlar neden çıkıyor ve arkada bu resimler nerede saklanıyor?

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Kayseri (Kocasinan)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    #62096 Yanıtla
    User AvatarDramVoltage145
    Katılımcı

Hocam o turuncu ‘Şimdi bilgisayarınızı güvenle kapatabilirsiniz’ yazısı çıkmadan kasanın düğmesine basan çocuğun başına gelebilecek en büyük bela ertesi gün mavi ekranda ‘ScanDisk sürücüyü denetliyor’ yazısını görmekti! O yazı çıkınca rahat bir nefes alır, kasanın o kütük gibi sert basılan düğmesine ‘ÇAT’ diye basıp kapatırdık.

Phil’s Computer Lab’ın hazır DOS starter paketindeki sürücü yapılandırmasını incelersen sorunun hemen çözüldüğünü görebilirsin bu durum sıkça raporlanan bir fiziksel gerçekliktir.

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Kayseri (Melikgazi)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #62099 Yanıtla

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    📍 Adana (Seyhan)
    "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    #62101 Yanıtla
    User AvatarHakanB
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiğiniz noktadan kaynaklanıyormuş. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, şu an sistem saat gibi çalışıyor. Hepinize ayrı çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Kayseri (Kocasinan)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Windows 95 kapanis resmi degistirme logos sys konusundaki #62101 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini