Write recovery time asiri dusurme sessiz veri bozulmasi

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › Write recovery time asiri dusurme sessiz veri bozulmasi

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68530 Yanıtla
    User AvatarAlperenT
    Katılımcı

Arkadaslar DDR5 belleklerimde tWR degerini 96’dan 48’e indirdim. AIDA64 testini sorunsuz geciyor, mavi ekran da vermiyor ama 3 gun sonra Windows baslarken ‘Otomatik Onarim’a dustu ve oyun save dosyam bozuldu neden?

💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    📍 İzmir (Bornova)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    #68539 Yanıtla
    User AvatarArtifactAvcisi Aktaş
    Katılımcı

Hocam kral bellek overclock’unun en tehlikeli, en sinsi parametresi tWR’dir! tWR demek ‘bellek hucresine veri yazildiktan sonra o satiri guvenle kapatmak (Precharge) icin gereken toparlanma suresi’dir.

Reddit r/overclocking konsensüsünde de belirtildiği üzere AM5 platformunda FCLK 2000 MHz ve UCLK=MCLK (1: modu en stabil tatlı noktadır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Eger sen bu sureyi cok kisarsan kapasitor hucresi sarjini tam alamaz.

Mavi ekran vermez, TestMem5 testinden bile sans eseri gecebilir ama arkada sessizce veriler eksik yazilir (Silent Data Corruption). 1 hafta sonra Windows’un sistem dosyalari bozulur, fotograflarin acilmaz.

DDR5’te tWR degerini gaza gelip 48 yapma, en guvenli dip sinir 64 veya 72’dir.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Adana (Çukurova)
    "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
    #68548 Yanıtla
    User AvatarSentinel_34
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Eskişehir (Tepebaşı)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
    #68557 Yanıtla
    User AvatarAlperenT
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiğiniz noktadan kaynaklanıyormuş. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, şu an sistem saat gibi çalışıyor. Hepinize ayrı çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    📍 İzmir (Bornova)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Write recovery time asiri dusurme sessiz veri bozulmasi konusundaki #68557 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet