Band aid mod nedir klavye stabilizer

Home › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Band aid mod nedir klavye stabilizer

3 Articoli görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Autore
    Articoli
  • #69917 Yanıtla
    User Avatarfast_timing
    Katılımcı

arkadaşlar mekanik klavyemde harf tuşları çok güzel tok ses çıkarıyor ama space (boşluk) ve enter tuşuna basınca resmen ‘çın çın tıkır tıkır’ diye metal çıngırak sesi geliyor kulak tırmalıyor. gres yağı sürdüm 3 gün sonra ses geri geldi. youtube da ‘Holee Mod’ ve ‘Band-Aid Mod’ diye videolar gördüm stabilizer ın içine yara bandı yapıştırıyorlar. bu modlar gerçekten çıngırağı sıfırlar mı nasıl yapılır

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Antalya (Konyaaltı)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    #69918 Yanıtla
    User AvatarAlperen Gültekin
    Katılımcı

@fast_timing yazdı:
    “Band aid mod nedir klavye stabilizer”

Hocam özel klavye tutkunlarının o meşhur “Tok / Thock” sesine ulaşmak için keşfettiği iki efsanevi modifikasyona hoş geldin kardeşim! Sadece gres sürmek yetmez, çünkü o çıngırağın sebebi fiziksel boşluktur!

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. O Çıngırak Neden Çıkıyor?

(Stabilizer Rattle):. Stabilizer’ın içindeki çelik tel, plastik gövdenin (stem) içindeki dikdörtgen tünelden geçer.

Plastik tünel ile çelik tel arasında 0. 0.4 mm’lik mikro boşluk (tolerans) vardır.

Tuşa her bastığında o çelik tel o plastik tünelin duvarlarına çarpar; ‘tıkır-tıkır, çın-çın’ öter! Holee Mod Nedir ve Nasıl Yapılır?

(KESİN ÇÖZÜM):. Eczaneden 20 TL’ye Bez Tıbbi Flaster (Micropore Bant veya Cerrahi Bez Bant) al (Asla şeffaf koli bandı veya kalın yara bandı değil!).

Makasla o banttan 0.2 mm genişliğinde, 1.5 cm uzunluğunda incecik bir şerit kes. Stabilizer’ın içindeki o küçük hareketli plastik parçanın (stem) tel giren tünelinin içinden cımbızla bu bandı geçir!

Bandın yapışkanı plastiğe yapışsın. Şimdi çelik teli o bant kaplı yuvaya sok ve biraz Krytox / Permatex gres sür.

MUCİZE: Çelik tel artık sert plastiğe değil, yumuşacık bez banta çarpar!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:41’te (Switches and rattle fix) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 Eskişehir (Odunpazarı)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    #69921 Yanıtla
    User AvatarMurat C.
    Katılımcı

@fast_timing yazdı:
    “Band aid mod nedir klavye stabilizer”

Hocam ben sadece gres sürüyordum, 1 hafta sonra gres kenara kaçınca space tuşu yine çıngırak gibi ötüyordu. Oturdum 1 saat uğraşıp Holee mod yaptım, içine medikal bez bant yerleştirdim.

Yemin ederim klavye 5000 liralık özel üretim klavyelere döndü. 1 yıldır en ufak çıngırak veya sallantı yok, tok thock diye ses veriyor. Kesinlikle yapın.

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    📍 Samsun (Atakum)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
3 Articoli görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
Yanıtla: Band aid mod nedir klavye stabilizer
Bilgileriniz:

Cosa ti incuriosisce?

Digita almeno 3 caratteri.

Esplora

🌍 SELEZIONA LINGUA 25 Lingue
🔍