Mekanik klavye switch film nedir ne işe yarar, housing wobble tuş

Startseite › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Mekanik klavye switch film nedir ne işe yarar, housing wobble tuş

2 Artikel görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Autor
    Artikel
  • #69913 Yanıtla

Selamlar, custom mekanik klavye topluyorum. Switchleri yağlamak (lube) için açmıştım, internette herkes ‘switch film de koyun mutlaka’ diyor. 0.125mm kalınlığında minik conta gibi plastik/film parçaları satılıyor. Bu film switchin içine tam olarak nereye konuyor, ne işe yarıyor? Taksam seste veya basış hissiyatında fark yaratır mı?

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Malatya (Battalgazi)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #69914 Yanıtla
    User AvatarFps Dilencisi
    Katılımcı

Dostum harika bir custom klavye detayına parmak basmışsın! Switch Film, switch’in üst gövdesi (Top Housing) ile alt gövdesi (Bottom Housing) arasına yerleştirilen 0.125mm.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. 0.15mm kalınlığında mikronluk bir contadır.

Ne işe yaradığını ve neden kullanıldığını madde açıklayalım: Housing Wobble (Gövde Gevşekliği) Çözümü: Bir switch’i modlamak için ‘Switch Opener’ ile açtığın anda, o minik plastik tırnaklar mikron düzeyinde esner ve fabrikasyon sıkılığını kaybeder. Switch’i geri kapattığında üst kapak alt gövdeye eskisi kadar sımsıkı oturmaz; tuşa bastığında üst kapak milimetrik oynar ve cırtlak, yüksek frekanslı bir plastik çıtırtısı (rattle) çıkarır.

İşte switch film, bu iki gövdenin arasına conta gibi oturarak o boşluğu tamamen sıfırlar! Akustik Toklaşma (Thock Etkisi): Gövde sallantısı yok edildiğinde, switch’in vuruş sesi dağılmaz; tiz ve teneke gibi çıkan ses yerini çok daha tok, derin ve dolgun bir akustik rezonansa bırakır.

Stem Stabilitesi: Üst gövde kilitlendiği için tuş sapı (stem) sağa sola daha az yalpalar, tuş kapakları çok daha stabil ve kaliteli hissettirir. Peki her switche takılır mı? HAYIR!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 02:39’te (Switch test ederek switchleri değiştirme gibi durumlarda switchleri değiştirmek için kullanılır) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Xeon E5-2680 v4 Dual | 64GB DDR4 ECC Reg | Supermicro X10DRi | Ubuntu Server 24.04
    📍 Malatya (Battalgazi)
    "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
2 Artikel görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
Yanıtla: Mekanik klavye switch film nedir ne işe yarar, housing wobble tuş
Bilgileriniz:

Worüber möchten Sie mehr erfahren?

Mindestens 3 Zeichen eingeben.

Entdecken

🌍 SPRACHE WÄHLEN 25 Sprachen
🔍