Sb live ses kartı müzik çalarken hdd donması çıtırtı

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › Sb live ses kartı müzik çalarken hdd donması çıtırtı

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61667 Yanıtla
    User AvatarOğuzhan D.
    Katılımcı

George Breese adında bağımsız bir programcının yazdığı ‘VIA PCI Latency Patch’ yamasını kurunca kilitlenmeler bıçak gibi kesildi. Bu yama anakartın PCI zamanlayıcılarına tam olarak ne yapıyordu?

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Kocaeli (İzmit)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    #61674 Yanıtla
    User Avataraida64_pro
    Katılımcı

@yasin38 yazdı:
    “Sb live ses kartı müzik çalarken hdd donması çıtırtı”

Hocam 2001’de dükkanda saç baş yolardık! Müşteri gelir ‘Abi Abit KT7A anakart aldım, Athlon 1 GHz taktım, SB Live!

VOGONS topluluğu ve Phil’s Computer Lab rehberlerinde bu durum defalarca belgelenmiştir: ISA kartlarda IRQ5 ve DMA1 çakışması klasik bir konfigürasyon hatasıdır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. taktım; CD yazarken şarkı açıyorum CD yanıyor harddisk kilitleniyor’ derdi.

VIA 686B güney köprüsü ile Creative Live! birbirine düşmandı resmen!

BIOS’a girip ‘PCI Latency Timer’ı 32’den 64’e alırdık, SB Live’ı anakartın en alt PCI slotuna takardık (IRQ paylaşmasın diye). En son George Breese’in o meşhur latency patch’ini kurardık da sistem ancak öyle sakinleşirdi.

[img]https://sayarbilgi.com/wp-content/uploads/2026/08/media_ed4bba3bd161-768×512.jpg[/img]
    (Referans: CrystalDiskInfo SMART sağlık durumu ve yeniden tahsis edilen sektör (05) tablosu)

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    📍 İstanbul (Maltepe)
    "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    #61682 Yanıtla
    User AvatarCan41
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Pentium III 1.4GHz Tualatin | Voodoo 5 5500 AGP | Sound Blaster AWE64 Gold | Windows 98 SE
    📍 Ankara (Yenimahalle)
    "LGA 775 tırnağını kesenler burada mı?"
    #61690 Yanıtla
    User AvatarOğuzhan D.
    Katılımcı

Konu sahibine teşekkür mesajı: “Hocam denedim, müzik çalarken hdd donması çıtırtısı ortadan kalktı. Teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Kocaeli (İzmit)
    #61695 Yanıtla
    User AvatarTakasYokNakit
    Katılımcı

Geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.

💻 Sistem: Fluke 87V | Quick 861DW Sıcak Hava | JBC Havya | Test Rig: i5-12400F & Çeşitli Hurda GPU’lar
    📍 Ankara (Etimesgut)
    "LGA 775 tırnağını kesenler burada mı?"
    #61702 Yanıtla
    User AvatarBora Köse
    Katılımcı

Merhaba @kullanıcıadı, geçmiş olsun. Sistem stabil oldu mu, iyi ki çözdün!

💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    📍 İzmir (Konak)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Sb live ses kartı müzik çalarken hdd donması çıtırtı konusundaki #61690 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini