Via 4 in 1 sürücüsü nedir neden kurulurdu

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Via 4 in 1 sürücüsü nedir neden kurulurdu

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #67084 Yanıtla
    User AvatarDVI_Kablo_Nostalji
    Katılımcı

Eski kasamda SiS 630 çipsetli anakart var AGP ekran kartı takınca sistem sürekli reset atıyor SiS yonga setleri neden bu kadar sorunluydu?

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    #67088 Yanıtla
    User AvatarBatuhan T.
    Katılımcı

@semih61 yazdı:
    “Via 4 in 1 sürücüsü nedir neden kurulurdu”

Hocam selamlar. Phil’s Computer Lab’ın hazır DOS starter paketindeki sürücü yapılandırmasını incelersen sorunun hemen çözüldüğünü görebilirsin, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar.

Bak bu durum çok tipik bir hadisedir. 1990 sonu ve 2000 başında Intel anakartlar çok pahalıydı; AMD işlemciler ise mecburen VIA veya SiS gibi üçüncü taraf Tayvanlı yonga seti üreticilerine bağımlıydı.

Ancak VIA anakartlar Windows varsayılan kurulumuyla düzgün çalışamazdı. Windows, VIA’nın tescilli AGP köprüsünü ve IDE Bus Master kontrolcüsünü tanıyamazdı.

Kullanıcı sistemi kurduktan hemen sonra ‘VIA 4-in-1 (Hyperion)’ sürücü paketini kurmak ZORUNDAYDI.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:43’te (ASUS Prime’ı seçmek ve M A2 bilgisayarı için driveri indirme) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 9 7950X | Proxmox VE | 128GB DDR5 ECC | 4x 2TB NVMe ZFS RAID10 | Intel X520 10GbE
    📍 Konya (Selçuklu)
    "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
    #67096 Yanıtla
    User AvatarMertX
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #67100 Yanıtla
    User AvatarDVI_Kablo_Nostalji
    Katılımcı

Hocam teşekkürler önce, dediğiniz gibi yaptım Via 4 in 1 sürücüsünü kurdum ama maalesef bilgisayar hâlâ aynı şekilde takılıyor, resetlemeye devam ediyor. Başka önereceğiniz bir şey var mı acaba?

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    #67113 Yanıtla
    User AvatarKasaIciHavaAkisi
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    📍 Çanakkale (Merkez)
    "Stok fanla yola devam."
    #67120 Yanıtla
    User AvatarDreadnought
    Katılımcı

Geçmiş olsun hocam, umarım artık huzur içinde oynatabilirsin 🎮 Aklında bulunsun, bu sürücüler VIA chipset için genelde anakartın chipsetsini tam oturtmak adına önemli, ama Windows güncellemeleri sonrası bazen tekrar kaybolabiliyor, o yüzden sürücüyü bir yere yedeklemen iyi olur. Keyfini çıkar, hayırlı olsun! 👍

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    📍 İzmir (Bornova)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Via 4 in 1 sürücüsü nedir neden kurulurdu konusundaki #67096 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet